Elfogták a leghülyébb Rolex-tolvajt

Egy fegyveres rajtaütés során mintegy 100 ezer font értékben raboltak el Rolex órákat egy elegáns edinburghi ékszerésztől. A rablás múlt hétfőn történt, nem sokkal reggel 9:30 után a Laing üzletében, az elkövető pedig egy fegyveres férfi volt, aki a rablás után még egy személygépjárművet is eltérített, majd megkérte a tulajdonost, hogy vigye őt haza, a város északi részére. A skót rendőrség még mostanáig is nyomoz, hogy a nem mindennapi ügyet felderítse.

Egy helyi lakos, aki a közeli pub szomszédságában él, a következőket nyilatkozta: „A férfi a The Gunner­ben volt hétfőn, és Rolex órákat próbált árulni. Néhányan ezt mulatságosnak tartották, mások pedig szóltak neki, hogy menjen el. A butaság felsőfoka, hogy a hely hemzsegett a zsaruktól, akik egy fegyveres rablót kerestek. A kétségbeesettség pofonja, hogy mindössze 100 fontért (42 ezer forint) akart villámgyorsan túladni az órákon, és ez egyáltalán nem vall profizmusra. Mindenki csak nevetett rajta.”

Rolexekre fájt a foga a botcsinálta bűnözőnek

Nem sokkal később egy 24 éves embert tartóztattak le, aki valószínűleg kirabolta a Laing ékszerüzletet az edinburghi Frederick utcában. A rendőrség elmondása szerint rátaláltak kb. 47 ezer font értékű heroinra, két lőfegyverre, valamint bizonyos mennyiségű készpénzt is találtak - ennek kapcsán még egy 26 éves férfi is letartóztatásra került az ingatlanban, a lőfegyverek és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Mindkét férfi megjelent hétfőn az Edinburgh Sheriff Court- on. Mint kiderült, a rablás során az egyik alkalmazott éppen kinyitotta a Laing ékszerüzletet 9:30-­kor, amikor a rabló elővett egy fegyvert és követelte a kirakatban lévő órákat. Ezt követően eltérített egy személygépjárművet is, és közben túszként egy 19 éves tanulót is magával vitt, az autó tulajdonosát, aki a hátsó ülésen ült. A rablás során 15 Rolexet loptak el.

A nyomozást felügyelő Grant Johnston a következőképpen nyilatkozott: „A következő vizsgálatok alapján a tisztek letartóztatták és vádat emeltek egy 24 éves férfi ellen, aki bizonyítottan kapcsolatban áll a Laing ékszerész üzlet fegyveres rablásával. A vizsgálatok részeként szintén rábukkantunk bizonyos mennyiségű kábítószerre, lőfegyverekre, és már egy második férfit is letartóztattunk, aki kapcsolatban állt az üggyel."

Friss hírek

A 2017 Baselworld legérdekesebb karórái

A 2017 Baselworld legérdekesebb karórái

Idén sem lesz hiány új karórákból, errõl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülõ cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.

2017: Jönnek az új luxusórák

2017: Jönnek az új luxusórák

Elindult a 2017-es SIHH konferencia, ahol idén is a legkomolyabb óragyártók rukkolnak elõ új modelljeikkel. Folyamatosan frissülõ cikkünkben beszámolunk a legérdekesebb bejelentésekrõl. 

Harmincmilliós luxusórák a Patek Philippe-tõl

Harmincmilliós luxusórák a Patek Philippe-tõl

Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerûbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.

Kiemelt cikkek

Hazai sztárok és karóráik

Hazai sztárok és karóráik

Kíváncsi vagy, egyik-másik hazai híresség milyen karórával rendelkezik? Most cikkünkbõl megtudhatod! Televíziósok, sportolók, üzletemberek közül mutatunk be néhány személyt, akik minõségi, luxuskategóriás órával mutatkoztak a nyilvánosság elõtt...

Hullámlovasok – Vitorlás és hajós órák

Hullámlovasok – Vitorlás és hajós órák

Ki ne gondolkozott volna el már azon, hogy ha megtehetné, hogy egy évig eltûnjön a világ szeme elõl, ne éppen egy luxus jachton tegye azt, körbeutazva a világot. Ámbár erre keveseknek adatik lehetõség, hajózni azért mégis sokan szoktak, így az óra gyártó cégek hosszú évek óta kifejezetten számukra is alkotnak idõmérõket.

Idõtlen luxus - Rolex

Idõtlen luxus - Rolex

Vannak feltûnõbb, extravagánsabb, komplikáltabb, sõt drágább karórák is a világon, mégsem tagadhatjuk, hogy a Rolex a Föld bolygó leghíresebb óragyára, mely évtizedek óta fogalom. Még azok is tudják, mi van e név mögött, akik járatlanok az óra-iparban. Mindez a magas szintû minõségnek, és az idõtálló luxusnak köszönhetõ.

Hublot -Technológiai õsrobbanás

Hublot -Technológiai õsrobbanás

A Hublot a minõségi, idõtálló elegancia és luxus egyik letéteményese lett a piacon. Cikkünkben összefoglaljuk a neves óragyártó történetét.